9 Eylül 2013 Pazartesi

Biten Kozmetik Ürünlerinizi Atmaya Kıyamıyor Musunuz?

Hepimizin makyaj çantasında ne zaman aldığımızı unuttuğumuz ama bir türlü atmaya kıyamadığımız sürüyle makyaj ürünü vardır.  :) Tabii her şey gibi makyaj ürünlerimizin de bir ömrü var!   Biliyoruz, atmaya kıyamıyoruz ama çantamızda durdukça daha da fazla bozulup bakteri saçmaya başlıyorlar. Böyle bir ürünü de kimse kullanmak istemez. Özellikle her bayan çok dikkat ettiği yüzüne, bakteriye sebep olan bir ürün  kullanmaz

MASKARA: En az tüketim ömrüne sahip olan maskaranın ömrü 3 aydır. Çünkü fırçayı her çıkardığınızda bakteri taşır. Bu nedenle 3 ayda bir yenilemenizde fayda var.  


FONDÖTEN: Yüzünüzde kaşıntı yapıyorsa anında kurtulun o fondötenden! 
Fondöteni doğru muhafaza edip saklamak koşuluyla bir buçuk yıl kullanabilirsiniz. Fondöteniniz güneş veya sıcak bir ortama maruz kalıyorsa bu süre 6 aya kadar inebilir. Çünkü sıcak, içindeki yağ ve suyun ayrışmasına neden olur. Böylelikle fondötenin ömrünü azaltmış olur. Bozulup bozulmadığını anlamak için bir miktar elinize sürün kaşıntı olmazsa bozulmamıştır. Bunu anlamanız için başka bir yöntem de ürününüzün kokuyor olmasıdır. Eğer garip bir koku olursa kesinlikle kullanmayınız.    


PUDRA: Pudralar doğru ve temiz kullanıldıkları takdirde iki yıla kadar dayanır. Ama süngerlerinize ve fırçalarınıza çok dikkat edin. Belli bir zamandan sonra süngerler ve fırçalarınız bakteri üretmeye başlar. Ve bu ürünler cildinize zarar verir. Pudranıza sürdükçe de pudranızın ömrünü azaltır. Bu yüzden pudranızı 6 ayda bir yenilemenizde fayda var. 


RUJ: Güzel saklarsanız dayanır. Rujlar normalde 2 yıla kadar bozulmazlar. Tabii sakladığınız ortamın sıcak ve nemli bir ortam olması bu süreyi değiştirip, 1 yıla kadar düşürebilir. 


FAR: Makyaj ürünleri içerisinde en uzun farlar dayanıyor. 3 seneye kadar bozulmadan kalabilirler. 




Cilt çok önemlidir. Özellikle de yüzünüz. Bu yüzden cildinize iyi bakın, zarar verecek ürünleri kullanmayın! :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder