MALZEMELER: 6-7 adet mandalina (Kabuğu soyulmak üzere)
4 adet küp şeker
Küçük çaydanlık
Elek
Gelelim yapılışına..
- Öncelikle mandalinaların kabuklarını tek tek soydum. Tabii içi biraz fazla oldu. Kalanları afiyetle yiyebilirsiniz. Bol C vitamini var.. :)
- Soymuş olduğum kabukları yıkadım.
- Fazladan bir tane mandalinayı önce ikiye bölüp daha sonra dilimlere ayırdım.
- Bir dilim mandalinayı yıkamış olduğum kabukların üzerine sıktım.
- Ocakta suyunu kaynattım.
- İçine 5 adet küçük mandalina ve kabuklarını kaynaması için attım. Kaynarken etrafa buram buram bir koku yayıldı. :)
- Biraz tat vermesi açısından 4 adet küp şeker attım.
- Üstte posaları kaldı. Soğuk suya tutarak yıkadım. Ve elimle sıkarak suyunu dökmüş olduğum kaba sıktım.
- Son olarak da yapmış olduğum çayı bardağa koydum ve içine bir dilim mandalina sıktım.
Yazın soğuk, kışın sıcak servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN! :)
ilk kez gördüğüm bi tarif ama güzele benziyor :)
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oluyor :)
YanıtlaSil