12 Eylül 2013 Perşembe

Saçlarınızın Hızlı Uzamasını İstiyor Musunuz?

   Bazı insanların saçları çok zor uzar.Uzaması içinde yapmadıkları yöntem kalmaz. Saçlarınızın uzaması için para vermenize gerek  kalmayacak yöntemler elbette var. Ama aslında beslenme şekliyle, düzenli bakımıyla ve kesimiyle saçlarınızın uzaması daha etkilidir.

* Saçlarınızın hızlı uzaması için belli aralıklarla uçlarını kestirmelisiniz. Kırıkların olması saçınızın geç uzamasına neden olacaktır. 



* Saçlarınızı çok soğuk veya çok sıcak suyla yıkamayın. Sıcak su saç köklerinizi harekete geçirmez. Bu yüzden saçlarınızı ılık su ile yıkamayı tercih edin. 



* Protein ağırlıklı yiyecekleri tercih etmelisiniz. Et, süt, yumurta gibi besinler saçların uzamasını kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda beslenmesine de yardımcı olacaktır. 



* Kafeinli ve alkollü içeceklerden uzak durun. Çünkü kafein ve alkol saçlarınızın yıpranmasına neden olur. 



* Bol miktarda su tüketin. Su sağlığınıza yararı olduğu gibi saçlarınızı besler ve daha hızlı uzamasını sağlar.


* Saçlarınızın uzamasını istiyorsanız sprey ve jöle gibi ürünlere biraz ara verin. Çünkü bu maddeler saç diplerine ulaştığı zaman, saç köklerinizin tıkanmasına neden olur. Ve saçlarınızın daha yavaş uzamasını sağlar.


* Saç diplerinize uygulayacağınız masaj da saçınızın uzamasında etkili bir yöntemdir. Çünkü masajla saç dipleri uyarılır ve saç dipleriniz canlanmış olur. 




Saç diplerinize masaj uygulayacak kimse yok mu? :) Üzülmeyin bunun için bir alet geliştirilmiş. İşte o alet; 

 
Bu aletin her rengi mevcut! 


Kullanımı ise çok kolay...




  

2 yorum:

  1. çok bilgilendrici bi post olmuş dikatle okudum bütün önerileri :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil